Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=ff7a5b93dbd9e51b598871db5ad895a4

   jaargang 10, nummer 1
 
       
   
Nog enkele plaatsen vrij!!

Bij de opleiding tot sociale vaardigheids-, faalangst- en examenvreestrainers zijn nog 2 plaatsen vrij.
Ga jij dit jaar leerlingen begeleiden om beter met hun faalangst om te laten gaan, te begeleiden met hun examenvrees en sociaal vaardiger te worden, geef je dan snel op voor de opleiding.De zes-daagse opleiding start 12 oktober 2017. Voor meer informatie, data en inschrijving, klik hier.

Nieuwe schooljaar weer begonnen

Het nieuwe schooljaar is voor alle regio's weer in volle gang. Kennismaking is belangrijk, wat willen we allemaal weten van elkaar, wat vertel je juist niet! Nieuwe leerlingen weten de weg steeds beter te vinden in de school, introductiedagen zijn voorbij. Het normale leven op school is voor de leerlingen, docenten, OOP en management echt begonnen.
Een van de speerpunten in het onderwijs is de scholing van het personeel.
Wat heb jezelf of als team nodig om te ontwikkelen! HPC biedt verschillende scholingen. Dit kunnen scholingen zijn met open inschrijvingen. Daarnaast ook scholingen voor een heel team die op maat worden gemaakt, scholing voor beginnende en gevorderde mentoren/SLB-ers, LOB, opleiding tot coach (docent-coach), enzovoort. Heb je interesse in een scholing of gun je jouw collega's of team dit jaar een scholing, bezoek onze website en surf door ons grote aanbod. Voor vragen, offertes of een afspraak kan je ons bellen of mailen

Wij wensen iedereen een goed ontwikkel- en groeijaar toe!

Mentoren en SLB-scholing

Eén van onze speciliteiten is het verzorgen van trainingen voor mentoren en SLB-ers. In deze scholingen komen onder andere de volgende onderwerpen uitgebreid in theorie en praktijk aan bod: Positieve groepsvorming, hoe doe je dat?, Gesprekken met leerlingen, hun ouders en collega's, Hoe maak je van een mentor- of SLB-les een leuke en leerzame les?, Omgaan met verschillen, Op welke manier signaleer je faalangstige leerlingen, Hoe bespreek je jouw leerlingen en jouw mentorklas in een leerlingbespreking?, Welke taal is passend in deze situaties?.

Tijdens de scholing worden er veel oefeningen gedaan die gebruikt kunnen worden in de mentor- en SLB bijeenkomsten en in individuele gesprekken met leerlingen. Er wordt gewerkt vanuit de boeken 'Mentor van nu' (basis- en werkboek). Interesse in deze scholing klik hier voor meer informatie.

Training LoopbaanoriŽntatie en begeleiding

Op 1 augustus 2016 is het nieuwe VMBO van start gegaan. Voor alle leerwegen is LOB een verplicht onderdeel geworden van het onderwijsprogramma. Loopbaanbegeleiding zorgt ervoor dat leerlingen zich steeds bewuster worden van wat ze kunnen en wat hun vaardigheden/kwaliteiten zijn, wat ze het liefst willen (motivatie), welke plek daarbij hoort (werkexploratie), hoe ze dat kunnen aanpakken (loopbaansturing) en wie ze nodig hebben om te onderzoeken of bepaald werk bij ze past (netwerk). Op deze manier zijn ze in staat om een keuze te maken die op dat moment het beste bij hen past en ook reëel is.

Wil je meer weten over deze scholing, neem contact met ons op.
Klik hier voor meer informatie. 

Workshop CREF-methode en paardencoaching

Enkele door HPC opgeleide coaches hebben samen met Herberd Prinsen en Sanne van Drenth (opleiders opleiding tot coach) een workshop gevolgd over de CREF-Methode met daarbij de inzet van paarden. Deze workshop werd gegeven door Esther van Krieken van 'Ik hou van mij'. Tijdens deze workshop hebben zij ervaren wat het is om paarden in te zetten bij coaching en je eigen rugzak als coach nog meer gevuld te krijgen.

De CREF-Methode is een therapeutisch middel of een ondersteunend middel binnen organisaties om aangetast basisvertrouwen te laten herstellen.
CREF staat voor Circle Reprint Emotional Foundation.
De CREF-Methode maakt het mogelijk om hardnekkinge patronen succesvol te behandelen. Paarden ondersteunen en versnellen dit proces en kunnen naar wens worden ingezet. De CREF-Methode is geschikt voor alle leeftijden.

Waarom Paarden?

  • Ze zijn vrij van oordeel en altijd eerlijk
  • Ze onvoorwaardelijk liefhebben
  • Ze in het hier en nu leven
  • Ze zeer sensitief zijn en direct reageren (visueel)
  • Ze geven je een gevoel van geborgenheid
  • Er is huidcontact en dit stimuleert ons grootste zintuig; de huid
     

      
      © 2015 HPC abonnement wijzigen