Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=f23ac376de701700ee33a723a4d1eeeb

   jaargang 10, nummer 4
 
       
   
Opleiding tot verliesbegeleider

Iedereen krijgt te maken met verlies. Het kan gaan om verlies van een dierbare, gezondheid en echtscheiding. Het verwerken van gevoelens van rouw en gemis is vaak een moeilijk proces. Mensen kunnen zich erg alleen voelen. Een groepstraining geeft ondersteuning, duidelijkheid en inzichten. Als verliesbegeleider heb je een belangrijke rol in de begeleiding van dit proces.

De opleiding tot verliesbegeleider is vooral gericht op het ontwikkelen van vaardigheden om als begeleider groepjes jongeren en volwassenen te begeleiden bij het verwerken van verlieservaringen.
Deze opleiding start 8 maart 2018 en bestaat uit 2 x twee-daagse scholing met overnachting en vindt plaats bij Het Bosgoed in Lunteren. Voor meer informatie, data, kosten en inschrijving klik hier.

Opleiding tot faalangst- en sociale vaardigheidstrainer

Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar hoeveel mensen er last hebben van faalangst en daaruit blijkt dat tussen de 10% en 13% van alle jongeren tussen 12 en 14 jaar niet goed omgaan met hun faalangst. Allerlei factoren spelen een rol bij het ontstaan van faalangst. Van nature is de mens niet faalangstig, maar je kan wel aanleg hebben om bepaalde eigenschappen te ontwikkelen. Het hangt van de omgeving af hoe faalangst zich ontwikkelt.
Jongeren leren van hun omgeving, dat zijn in de eerste fase vooral de ouders en familie, later komt hier de leerkracht en de leeftijdsgenootjes bij. Je zelfbeeld wordt gevormd door reacties uit de omgeving. Bij faalangstige mensen vindt het denken plaats vanuit een negatief zelfbeeld. Hoe kan je als begeleider de jongeren helpen dit negatieve zelfbeeld om te zetten naar positieve gedachten?

Er zijn jongeren die vastlopen op sociaal gebied. Hoe wil je je gedragen als je een ruimte binnenkomt met heel veel mensen? Wat kan je wel of niet doen of zeggen?

Sociale vaardigheden zijn vaardigheden die betrekking hebben op de omgang met anderen. Ze zijn noodzakelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relatie. En ze zijn onmisbaar bij een goede samenwerking. Tijdens een sociale vaardigheidstraining kun je als begeleider de jongeren diverse gereedschappen aanreiken om tijdens sociale contacten in te zetten.

Interesse om jongeren te begeleiden in het beter leren omgaan met hun faalangst of met sociale vaardigheden? Geef je dan nu op voor de opleiding! Voor meer informatie klik hier

Prestatiebox verlengt 2018

Minister Slob heeft op 27 december 2017 bericht dat de Regeling Prestatiebox Voortgezet Onderwijs 2015-2017 met 1 jaar is verlengd. Via deze regeling wordt gemeld dat een bedrag van € 295,- per leerling voor 2018 beschikbaar is. De afspraken uit het sectorakkoord Voortgezet Onderwijs worden gehandhaafd en op punten geactualiseerd. Daarom is de regeling met een jaar verlengd.

De regeling prestatiebox omvat de bekostiging voor onder meer het ontwikkelen van uitdagend onderwijs. En voor het verbeteren van deskundigheid en professionalisering van leraren, schoolleiders en bestuurders.

Ben jij ook toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan een kijkje op onze website en maak een keuze uit ons ruime scholings- en trainingsaanbod! 

Voor meer informatie over de Regeling Prestatiebox 2018 klik hier

Professionalisering voor scholen in Zeeland

Via ZeeProf worden er verschillende cursussen, scholingen en trainingen verzorgd.
ZeeProf is een professionaliseringsplatform van en voor alle Zeeuwse scholen in het VO, MBO en het HBO. ZeeProf richt zich op iedereen die in het onderwijs werkt: docenten, onderwijsondersteunende medewerkers, schoolleiders en schoolbestuurders. ZeeProf is opgericht om samen te leren, te ontwikkelen, elkaar te inspireren en te ondersteunen. Zo versterken zij het Zeeuwse onderwijs.

ZeeProf brengt vraag en aanbod samen. Met hun aanbod willen ze aansluiten bij de vragen die in de verschillende scholen leven. Daarbij maken ze gebruik van de expertise van verschillende bedrijven en ervaring van enthousiaste collega's.
HPC verzorgt diverse scholingen, benieuwd welke? Neem een kijkje op hun website.
ZeeProf heeft ook een eigen facebookpagina, interesse? Klik hier

Voor u gelezen of bekeken

ONDERWIJSVUUR - door Rolien Dijksterhuis en Thitia Kollen

Tessa is 31 jaar, mentor en docent Frans op een vmbo-school. Van kinds af aan wist ze het al. Ze wilde juf worden! Uren zat ze boven op haar slaapkamer, met krijtbord, poppen en beren die haar leerlingen voorstelden en speelde ze schooltje. Als ze later groot is, dan wil ze met kinderen werken. Een klas helemaal voor haar alleen, vol enthousiaste koters. Waarbij ze haar geduld en enthousiasme kan inzetten en elke leerling de aandacht kan geven die het nodig heeft. Een grote droom, die uiteindelijk uitkwam! Met 23 jaar had ze haar diploma op zak en kon ze meteen starten op de school waar ze nu nog steeds werkt.

Hoe zou het met Tessa gaan? Doet ze met plezier haar werk? Komen haar kinderdromen over haar werk uit? Of slokken de dagelijkse beslommeringen op haar werk haar langzaamaan op?
 
Maar liefst 1 op de 5 docenten en leerkrachten kampen met burn-outklachten. Wat is dat met de onderwijsbranche dat mensen zo uitgeput kunnen raken? Is het alleen de hoge werkdruk? Of kun je als docent zelf ook invloed op jouw werkplezier uitoefenen?
 
Over een paar weken kun je hier mee over lezen in Onderwijsvuur, een boek dat je meeneemt in de zoektocht naar jouw eigen vuur in je werk. 
Agenda trainingen open inschrijvingen voorjaar 2018
Proeverij van aspecten uit de opleiding Collega Coach | Docent Coach 15 februari
Opleiding tot Coach / Collega Coach | Docent Coach start 5 maart
Opleiding tot verliesbegeleider 8 & 9 maart + 27 & 28 maart
Opleiding tot sociale vaardigheids- en faalangsttrainer 15 maart, 26 maart, 4 april, 12 april, 20 april en 16 mei
Verbindend leidinggeven 19 maart en 11 april
Als docent steviger voor de klas 22 maar
Een effectief mentoruur verzorgen, zo doe je dat? 28 maart 
Pesten is uit! 29 maart en 16 april
Beter klassenmanagement met de vijf rollen van de docent 12 april
Verdiepende module leerlingzorg 16 april, 7 mei, 18 mei, 28 mei, 8 juni en 15 juni
Ontspannen presenteren met meer zelfvertrouwen 14 mei en 31 mei

  
      © 2015 HPC abonnement wijzigen