Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=c02cf65aae6d344ba94c95b9bbba470d

   jaargang 11, nummer 3
 
       
   
Week van de opvoeding oktober 2018

Maandag 1 oktober werd de Week van de opvoeding bij Centrum Jeugd en Gezin (Sentro Hubentut i Famia) in Kralendijk Bonaire feestelijk geopend. De directie van HPC was hierbij aanwezig. Samen met Stichting Lezen en Schrijven heeft SHIF een mooi initiatief genomen om de woordenschat van kinderen op het eiland te vergroten. Ieder kind krijgt drie boekjes, passend bij hun leeftijd. De ouders krijgen de eerste twee boekjes op het consultatiebureau en de laatste bij de mediabus die over het eiland rijdt. Deze bus zorgt ervoor dat ouders en kinderen steeds andere voorleesboekjes kunnen halen zodat het voorlezen meer wordt bevorderd en de woordenschat groter wordt. Het bijzondere van deze drie boekjes is dat de woordjes in vier verschillende talen benoemd worden: Nederlands, Papiaments, Engels en Spaans.

SG Bonaire

Vorige week (1 t/m 5 oktober) hebben Herberd en Petra Prinsen een bijzondere week op Bonaire gehad en verschillende scholingen mogen verzorgen voor SG Bonaire.

- Liseo Boneriano: zorgcoördinatoren handvatten gegeven om leerlingen beter te begeleiden die te maken hebben met verlies van hun ouders. Hoe kun je leerlingen helpen en welke aandacht geef je in de klassen.
- Liseo Boneriano: Mentoren hebben aan Herberd Prinsen vragen kunnen stellen die hun bezig houden. Eén van de speerpunten was hoe de mentorles aan het begin van de dag nog meer inhoud te geven. Er is gewerkt met het werkboek 'Mentor van nu'. 
- Met docenten van VMBO en Speciale Lesplaatsen thema 'Pesten' besproken aan de hand van boek 'Zeg NEE tegen pesten'. Wat kun je preventief doen om pesten te verminderen en voorkomen, hoe zorg je dat leerlingen meer zelfvertrouwen krijgen en zich veilig voelen in de klas en op school.

De eerste stappen zijn gezet, nu gaan de unit directeuren en teamleiders de vervolgstappen zetten.

Aanbod scholing, trainingen & opleidingen

 

De zesde rol van de docent, van docent naar coach 22 november 2018 + 29 januari 2019
Verdieping voor faalangst, examenvrees en sociale vaardigheidstrainers 21 januari, 4 februari + 13 februari 2019
Als docent steviger voor de klas 28 januari, 5 februari + 14 februari 2019
Opleiding tot verliesbegeleider 14 & 15 maart + 28 & 29 maart 2019
Motivatie en leren bevorderen met behulp van didactisch coachen 23 januari + 6 februari 2019
Opleiding tot coach / docent coach / collega coach start oktober 2019

 

Voor u gelezen of bekeken

NOOIT MEER TE DRUK
Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld
Tony Crabbe

'Dit boek is het medicijn dat we nodig hebben om gezonder, gelukkiger en succesvoller te worden.'
(Michael Marquardt, George Washington University)

We hebben het te druk. Onze inboxen en to-dolijsten puilen uit, er zijn te veel afspraken, te veel informatie, te veel onzekerheid en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. We proberen tevergeefs alles gedaan te krijgen en blijven zitten met het gevoel dat we tekortschieten in ons werk, ons sociale leven, als partner en als ouder.

Nooit meer druk is geen timemanagementboek, maar een praktisch boek dat helpt bij het maken van keuzes. Het biedt oplossingen om meer controle over je leven te krijgen, met gerichte aandacht op de dingen die je doet.

Ervaar jij ook drukte in je hoofd, werkdruk, stress in breedste zin van het woord en kom je er zelf niet meer uit en zoek je hulp? Neem contact op met ons en we kunnen bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Individuele begeleiding of mee doen aan de training 'Weer vitaal en energiek aan het werk'! Mail of bel 0306362909

Opleiding tot verliesbegeleider

In het voorjaar 2019 kun je weer opgeleid worden tot verliesbegeleider. Het is een vierhalfdaagse opleiding die vooral gericht is op het ontwikkelen van vaardigheden als begeleider van groepjes jongeren met verlieservaringen door overlijden en/of echtscheiding. Tijdens deze opleiding leer je onder andere begeleidingsvaardigheden, observeren - signaleren en diagnosticeren, werken met symbolen - rituelen en andere ankers en hoe een rouwgroep op te zetten. Meer weten over deze opleiding klik hier! 
      © 2015 HPC abonnement wijzigen