Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=87306a960cc349d5e914a2d390efd96f

   jaargang 9, nummer 7
 
       
   
Nieuw!! --> Leerstijlen, Meervoudige Intelligentie en Activerende Didactiek

Hoe kan ik meer recht doen aan de manier van leren van mijn leerlingen?
Welke strategie kan ik inzetten?

Na deze scholing ken je jouw eigen leerstijl en krijg je zicht op het effect op jouw lesstijl. Je ontvangt handvatten middels werkvormen om recht te doen aan die verschillen.

In iedere klas zitten leerlingen die niet stil kunnen zitten en wanneer het even kan naar de prullenbak lopen of voortdurend wiebelen op de stoel. Of juist een leerling die stil is, niet meteen kan antwoorden op een vraag en veel denktijd nodig heeft. Vanuit de theorie van Meervoudige Intelligentie krijg je meer zicht op de verschillen tussen leerlingen en hun individuele leerbehoeften. Meer informatie over deze scholing klik hier!

Offerte aanvragen voor jouw team, klik hier

Artikel over Smartphone gebruik in de klas

Moet je op school nu wel of niet het gebruik van een smartphone verbieden? Kan je een smartphone ook inzetten tijdens je lessen? Dit zijn vragen waar docenten op scholen mee worstelen.
Bij Effent mavo in Oosterhout wordt de smartphone juist gebruikt tijdens de les. Hebben de leerlingen een proefwerk, dan ligt de mobiel in het Smartphonehotel.
Lees in het artikel 'Smartphoneverbod op scholen is niet meer van deze tijd' door Ankie Cuijpers hoe de smartphone ingezet kan worden.

Opleidingen van HPC

In het schooljaar 2017-2018 verzorgen wij weer verschillende opleidingen waar je je nu al voor kan inschrijven.
Wil jij in het nieuwe schooljaar jezelf verder ontwikkelen op het gebied van faalangsttrainer, sociale vaardigheidstrainer, begeleider bij verlies of als coach, kijk dan voor meer informatie over de verschillende opleidingen op onze website.

Opleiding tot sociale vaardigheids- en faalangsttrainer start op 12 oktober 2017. Dit is een zesdaagse opleiding en wordt gegeven in La Vie Utrecht. Voor meer informatie klik hier

Opleiding tot verliesbegeleider start 8 maart 2018. Dit is een twee keer twee-daagse met overnachtingen en wordt gegeven in Het Bosgoed te Lunteren. Voor meer informatie klik hier

Opleiding tot coach start 5 maart 2018, duurt 14 maanden en bestaat uit 13 opleidingsdagen en 4 supervisemiddagen. De opleiding wordt gegeven in La Vie Utrecht. Voor meer informatie klik hier 

Agenda trainingen open inschrijvingen voorjaar 2017

 

Ontspannen presenteren met meer zelfvertrouwen 18 mei en 13 juni
Beter klassemanagement met de vijf rollen van de docent 23 mei
Verdiepende module leerlingzorg 29 mei, 12 juni, 11 september, 6 oktober, 3 november en 24 november.
Als docent steviger voor de klas 29 mei, 6 juni en 15 juni
Een effectief mentoruur verzorgen, zo doe je dat! 19 juni
Verbindend leidinggeven 12 september en 4 oktober
Pesten is uit! 25 september en 7 november
Proeverij van aspecten uit de opleiding tot coach 2 oktober
Opleiding tot sociale vaardigheids- en faalangsttrainer 12 oktober, 1 november, 10 november, 21 november, 30 november en 13 december 
Verdieping voor faalangst- en sociale vaardigheidstrainers 4 december 2017, 10 januari en 1 februari 2018

 

Voor u gelezen/bekeken

Esther Vergeer
Kracht & Kwetsbaarheid

Zelden werd een sport mondiaal zo beheerst door één persoon. Tien jaar lang was Esther Vergeer onverslaanbaar, en won zij alles wat er te winnen viel. Ze groeide uit tot een rolmodel, binnen en buiten de tennisbaan. Ze is spontaan én onzeker, ze kent haar beperkingen. In haar kracht en kwetsbaarheid betrekt zij anderen bij haar succes en haar kruistocht voor de integratie van gehandicaptensport. Het maakt Esther Vergeer tot een levende legende. 

Als topsporter pur sang is zij zowel nationaal als wereldwijd een boegbeeld van de gehandicaptensport en belichaamt ze de evolutie ervan. 

In Esther Vergeer - kracht & kwetsbaarheid deelt zij openhartig haar levensverhaal, gelardeerd met de woorden van de mensen uit haar directe, sportieve en zakelijke omgeving. 
Door Eddy Veerman

  
      © 2015 HPC abonnement wijzigen