Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=7beb3e2fd91e26de98519a37a2ad1fee

   jaargang 10, nummer 8
 
       
   
CRKBO geregistreerde instelling

Eind mei hebben we een audit ondergaan door CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). Wederom hebben wij aan alle eisen voldaan, dit betekent dat de scholingen, opleidingen en  trainingen die wij verzorgen tot 1 juli 2022 BTW-vrijgesteld zijn.
Nieuwsgiering wat wij u te bieden hebben, neem snel een kijkje op onze website

Trainingen open inschrijvingen najaar 2018

In het najaar verzorgen wij weer verschillende opleidingen en scholingen met open inschrijvingen. Voor deze opleidingen en scholingen kan je je individueel inschrijven.
De meeste opleidingen en trainingen worden gegeven bij La Vie Utrecht. 

Een van de opleidingen die wij verzorgen is; 'Opleiding tot sociale vaardigheids-, faalangst- en examenvreestrainer'.
Ga jij in het nieuwe schooljaar jongeren begeleiden die sociaal onhandig gedrag vertonen, last hebben van faalangst of examenvrees ervaren, geef je dan snel op voor deze zesdaagse opleiding.
Data van de opleiding zijn: 29 oktober, 7 november, 14 november,
26 november, 4 december 2018 en 10 januari 2019. Kosten € 1230,-.
Voor meer informatie over de inhoud en inschrijving klik hier

Voor u gelezen of bekeken

ZEG NEE TEGEN PESTEN! (Herberd Prinsen)

Vorige maand was in het nieuws dat deel van aangeboden programma's tegen pesten op scholen niet effectief zijn. De lessen die kinderen krijgen om pesten tegen te gaan, hebben niet allemaal het gewenste effect. Je moet je ook afvragen of één methode wel de juiste en passende weg is. Er zijn veel verschillende leerlingen op school, die op andere manieren aangesproken of benaderd willen worden. 

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer één op de veertien leerlingen regelmatig worden gepest. Een derde houdt dit geheim, terwijl 79% van deze leerlingen al meerdere schooljaren wordt gepest. Hoe kan jij het verschil maken? Hoe kan je het beste in gesprek komen met leerlingen over het thema 'Pesten'?

Het boek 'Zeg NEE tegen Pesten!' geschreven door Herberd Prinsen biedt leerkrachten en begeleiders in en buiten het onderwijs handvatten over hoe pesten kan worden gesignaleerd en aangepakt, en - nog veel belangrijker - hoe het kan worden voorkomen. Het beschrijft kernachtig de theorie, en biedt een ruime selectie van oefeningen om veiligheid, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te vergroten. De lezer kan direct zelf aan de slag met de oefeningen. Verder lees je ervaringsverhalen van jongeren over gepest worden en welke gevolgen dit voor hen heeft gehad. Welke methodieken, mogelijkheden of instrumenten er door de school, instelling of (sport)vereniging, die in het boek staan beschreven kunnen worden gekozen, valt of staat met de wijze waarop iedereen in de organisatie naar het thema pesten kijkt en er naar wil handelen. Het belangrijkste is om eerst te investeren in een veilige omgeving waar zelfvertrouwen kan groeien. Dat is de basis voor preventie met betrekking tot pesten.
Wil je het boek 'Zeg NEE tegen pesten!' bestellen, klik hier

Aanbod scholing, trainingen & opleidingen
Als docent steviger voor de klas 18 september, 11 oktober, 14 november 2018
Pesten is uit! 19 september, 5 november 2018
Opleiding tot sociale vaardigheids- en faalangsttrainer 29 oktober, 7 november, 14 november, 26 november, 4 december 2018, 10 januari 2019
Beter klassenmanagement met de vijf rollen van de docent 25 september 2018
Een effectief mentoruur verzorgen, zo doe je dat! 27 september 2018
Proeverij van aspecten uit de opleiding tot coach 4 oktober 2018
Verbindend leidinggeven 10 oktober en 23 november 2018

 

 

Fijne zomer!

De afgelopen weken hebben we niets te klagen over het mooie weer. Het zonnetje schijnt regelmatig en de temperatuur is vaak boven de 20 graden. Nog een aantal weken en dan is het zomervakantie. Kan iedereen nagenieten van de mooie dingen van het afgelopen jaar, de rust, kracht en inspiratie op gaan doen voor het nieuwe schooljaar. 

Directie en trainers van HPC wensen iedereen een fijne zomervakantie. Wil je in de vakantie toch nog ideeën opdoen voor scholing, werkmateriaal, mooie artikelen lezen, neem gerust een kijkje op onze website

Teambuilding voor iedereen!

Teambuilding is erg belangrijk. Als team werk je veel samen met elkaar en hoe fijn is het als je elkaar beter snapt en bijna alles tegen elkaar kan zeggen. Niet in elk team kan dit al. Hoe komt het dat je met de ene collega beter kan samen werken dan met een andere collega? Waarom heb je met de één eerder een conflict of woordenwisseling dan met de ander? Welke kwaliteiten zitten er in jouw team? 

Wij hebben de afgelopen maanden naast het onderwijs ook verschillende teams mogen begeleiden in de Hospitallity en in de industrie. Onder andere voor Regardz NL en Organik Kimya (Chemie bedrijf Botlek). Deze teamsessies bleken zeer waardevol. Enkele uitspraken van deelnemers:

 • Geleerd het verschil tussen 'snappen' en 'begrijpen'
 • Behoefte van het team achterhalen en hierop anticiperen
 • Geleerd meer open te zijn!
 • Meer NEE zeggen
 • Hoe andere over mij denken aan de hand van kwaliteitskaartjes

De thema's die onder andere aan bod zijn gekomen zijn;

 • Zonder werkelijk welkom geen rendement
 • Ken elkaars kwaliteiten
 • Feedback geven en ontvangen
 • Human Dynamics
 • Reflectie op eigen communicatie
 • Van dramadriehoek naar groeidriehoek
 • Hoe werken we met elkaar naar onze stip aan de horizon

Wil je ook dat jouw team op een andere manier naar elkaar gaat kijken en nog beter gaat samenwerken? Werk je in de Hospitallity, bedrijfsleven, kinderopvang, zorg of ......., neem contact met ons op en wij helpen jullie graag.
Je kunt ons bereiken via de mail of telefonisch 0306362909 of 0646250517 (Petra Prinsen-Koning) 
      © 2015 HPC abonnement wijzigen