Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=5ca1f7de6cd7f78b488329bc00dfe4b6

   jaargang 11, nummer 9
 
       
   
Nog enkele plaatsen beschikbaar!!

Opleiding tot Sociale vaardigheids-, Faalangst- en Examenvreestrainer

Op 30 september 2019 start deze zes-daagse opleiding in La Vie Utrecht.
Wil jij ook jongeren begeleiden in het beter omgaan met hun faalangst en examenstress? En jongeren te leren hoe ze zich sociaal vaardiger kunnen gedragen? Geef je dan snel op!
Tijdens deze opleiding leer je een groep te begeleiden, diagnosticeren, oefeningen met deze jongeren te doen. En kan je in het nieuwe schooljaar starten met het begeleiden van leerlingen individueel of in groepsverband met faalangst, examenvrees en/of sociaal onhandig gedrag.

Voor meer informatie, kosten en data neem kijkje op onze website klik hier

Aanbod scholing, trainingen & opleidingen
 
De zesde rol van de docent, van docent naar coach 3 september en 19 september 2019
Pesten is uit! 11 september en 27 september 2019
Motivatie en leren bevorderen met behulp van didactisch coachen 12 september en 2 oktober 2019
Opleiding tot sociale vaardigheids-, faalangst- en examenvreestrainer 30 september, 9 oktober, 29 oktober, 8 november, 18 november en 28 november 2019
Opleiding tot coach Start oktober 2019

  

Opleiding tot leerling-, docent-, collega- COACH

Iedere school en organisatie heeft mensen die coaching zouden kunnen gebruiken, omdat ze bijvoorbeeld niet zo lekker in hun vel zitten. Thema's die hen bezig houden waarvoor ze nog geen gereedschappen bezitten om hier mee om te gaan. Dit kunnen leerlingen, docenten en andere collega's zijn. 

Ben jij iemand bij wie het coachen in het bloed zit of graag anderen helpen door met hen in gesprek te gaan, dan is de opleiding tot coach iets voor jou. Deze opleiding leidt je op tot een eclectisch werkende coach. Er wordt een breed spectrum van toepasbare methodieken aangeboden en gewerkt vanuit verschillende theorieën. 

Wil je meer weten over de inhoud van deze opleiding, de kosten en de opleiders klik hier.
De opleiding start bij de voldoende deelname januari 2020, dus geef je snel op. 

Teamscholing / Cultuurverandering

De afgelopen maanden hebben trainers van HPC verschillende trajecten mogen verzorgen met betrekking tot teamscholing en cultuurveranderingen. Om een cultuurverandering in gang te kunnen zetten is het belangrijk dat je als team weet waar je naar toe wilt. In welke trein stap jij en waar gaat deze naar toe? Wat heb jij nodig om in dezelfde trein te zitten als jouw collega's? Hoe zorg je er voor dat het management niet in een sneltrein stapt en het personeel op de stopstationnetjes staan te wachten?

Daarnaast is het prettig bij een teamscholing dat je elkaar beter leert kennen. Waarom reageert de ene collega op deze manier en de andere juist op een hele andere manier? Hoe ziet het team eruit aan de hand van de oefening met Human Dynamics en de Belbin? Hoe spreek je elkaar rechtstreeks aan zonder modder gooien? Laat je OMA (Oordelen, Mening en Aanname) thuis en smeer je veel NIVEA (Niet Invullen Voor Een Ander)?

Wil jij ook met jouw team aan de slag en de samenwerking vergroten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via mail petra@hpc.nu of telefonisch 0306362909

Voor jou gelezen of bekeken

GEVOELENS- EN BEHOEFTEKAARTEN VOOR VERBINDENDE COMMUNICATIE
Erwin Tielemans

Met deze kaartenset leren kinderen en volwassenen op een speelse manier de woordenschat van Geweldloze Communicatie. De kaartenset bestaat uit 43 behoeftekaarten en 52 gevoelskaarten in een doosje. De tekeningen ondersteunen de woorden en maken het speelts om met de kaarten te werken.

De gevoelskaarten zijn in drie groepen verdeeld en met een kleur aangegeven. Rood voor de aangename gevoelens, die verwijzen dat een behoefte vervuld is. Blauw voor wat we meestal benoemen als onaangename gevoelens en die verwijzen naar dat een behoefte tekort komt. Als laatste bruin voor gevoelens die ontstaan als we oordelend denken en die niet rechtstreeks een link met niet vervulde behoefte hebben. 
      © 2015 HPC abonnement wijzigen