Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=558efe89177e22c0ed3b87a77579b912

   jaargang 8, nummer 9
 
       
   
Opleiding tot verliesbegeleider

Iedere leraar heeft er mee te maken, leerlingen die extra begeleiding nodig hebben bij het verwerken van hun verdriet na overlijden en tijdens en na een echtscheiding. Je kunt denken aan:

  • Een leerling die in een rouwproces zit door het overlijden van een dierbare.
  • Een leerling die niet lekker in zijn vel zit doordat de ouders in scheiding zijn.
  • Een leerling die door co-ouderschap niet zo goed weet waar hij nu thuis hoort.
  • Een leerling die gevlucht is en probeert de ellende van het thuisland een plekje te geven.
  • Een leerling die geadopteerd is en zijn identiteit aan het zoeken is.

Deze leerlingen kun je optimaal begeleiden door ze te laten deelnemen aan een rouw- of echtscheidingsgroep.In deze groep komen ze lotgenoten tegen die hun gevoel ook ervaren of begrijpen. Samen kunnen ze verschillende oefeningen doen om hun boosheid, verdriet of andere gevoelens een plekje te geven.

Wil jij deze kwetsbare groep begeleiden, geef je dan nu op voor de opleiding tot verliesbegeleider die start in het voorjaar 2017.
Voor meer informatie, kosten, data en inschrijving klik hier

Collega's coaching hoe bijzonder!

Als je collega's ziet worstelen en er wordt als organisatie zorg voor deze collega's gegeven in de vorm van coaching, kan de organisatie een collegacoach aanstellen, Zowel de organisatie als medewerker kunnen zo verder ontwikkelen en groeien.

Wil jij collega's die tijdelijk niet zo lekker in hun vel zitten helpen, geef je dan op voor de opleiding tot Collega Coach | Docent Coach. Deze opleiding leidt je op tot een eclectisch werkende coach. Er wordt een breed spectrum van toepasbare methodieken aangeboden en gewerkt vanuit verschillende theorieën. Concreet wordt jouw rol als coach binnen de organisatie behandeld, de plek die je krijgt of neemt, beroepsethiek en hoe je dit vorm geeft.

Wil je meer weten over de inhoud van deze opleiding, de kosten en de opleiders klik hier.
De opleiding start 7 november 2016, dus geef je snel op. Voor de kosten kun je gebruik maken van je persoonlijke scholingsbudget en die van je werkgever of de prestatiebox.

Agenda trainingen open inschrijvingen najaar 2016
Opleiding tot zorgcoördinator 29 september, 10 oktober, 31 oktober, 25 november, 12 december 2016 & 23 januari 2017
Verdiepende module leerlingzorg 26 september, 10 oktober, 31 oktober, 25 november, 12 december 2016 & 23 januari 2017
Proeverij van aspecten uit de opleiding Collega Coach | Docent Coach 27 september 2016
Beter klassenmanagement met de vijf rollen van de docent 29 september 2016
Een effectief mentoruur verzorgen, zo doe je dat! 3 oktober 2016
Opleiding tot sociale vaardigheids- faalangst- en examenvreestrainer 13 oktober, 2 november, 11 november, 18 november, 29 november en 7 december 2016
Opleiding tot faalaangst- en examenvreestrainer 13 oktober, 2 november, 11 november en 29 november 2016
Opleiding tot sociale vaardigheidstrainer 13 oktober, 2 november, 11 november en 29 november 2016
Pesten is uit! 1 november en 24 november 2016
Opleiding tot Collega Coach | Docent Coach Start 7 november 2016
Ontspannen presenteren met meer zelfvertrouwen 16 november en 13 december 2016
Verdieping voor faalangst-, examenvrees- en sociale vaardigheidstrainers 17 november, 2 december en 14 december 2016
Bijna zomervakantie!

De examenkandidaten hebben vorige week te horen gekregen of ze geslaagd zijn. De meesten gaan in september op een andere plek dan jouw school hun ontwikkeling voortzetten. Enkelen kiezen er weer voor om onder jullie dak een tweede poging te wagen.
Voor alle andere leerlingen en de docenten zit het schooljaar er bijna op, over drie weken gaan de eerste VO scholen in het midden van ons land al met vakantie.
In deze laatste weken is iedereen bezig met afronden, plannen en het komende schooljaar voorbereiden.

Dit is onze laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie.
Hopelijk ga je onze informatie, die voor jou voor het komende schooljaar van belang kan zijn, weer met veel plezier lezen.

Deze zomer kan het zijn dat we niet altijd direct de telefoon opnemen, spreek dan gerust onze voicemail in of stuur een mailtje en we zullen deze zo snel als mogelijk is beantwoorden.  

De directie en alle uitvoerende trainers wensen jou een fijne afronding, een prettige vakantie een een soepele start van het nieuwe schooljaar toe.

Voor jou gelezen/bekeken!

PROVOCATIEF COACHEN
Plaag je klant de goede kant op
(Anneke Dekkers en Karin de Galan)

Word je ook weleens moe van klanten die maar niet in beweging willen komen? Vraag je je af of er niet een andere, vrolijkere manier is om je klant te helpen? Dan is dit boek echt wat voor jou. Ontdek de kracht van provocatief coachen: een speelse aanpak waarmee je het beste uit je klant haalt.

Provocatief coachen is een methode waarmee je de klant met humor en warmte uitdaagt. Het is heel anders dan de traditionele coachingsaanpak. Niks goed luisteren, doorvragen en samenvatten, maar direct ingaan op wat iemand zegt op een onverwachte manier. Je verrast en verwart, overdrijft het probleem en komt met absurde oplossingen. En dat is nog effectief ook. Door je vrolijke provocaties reageert je klant oprecht. Jullie komen samen sneller tot de kern van het probleem. Het resultaat is dat je klant meer daadkracht toont en realistischer naar zichzelf kijkt.

Dit handboek leert je hoe je provocatief coachen effectief inzet tijdens coachingstrajecten. Met 18 uitgewerkte technieken en fragmenten van echte coachingsgesprekken zie je hoe het werkt en dat het werkt. Ga voor meer plezier en resultaat!

 

ZeeProf: scholing en training in Zeeland

Ben je werkzaam op één van de scholen in Zeeland, dan is ZeeProf een belangrijke organisatie voor jou wat betreft scholingen, cursussen en trainingen. ZeeProf is een professionaliseringsplatform van en voor alle Zeeuwse scholen in het VO, MBO en HBO. ZeeProf is opgericht om samen te leren, te ontwikkelen, elkaar te inspireren en te ondersteunen. Met hun scholingsaanbod willen ze aansluiten bij de vragen die in de verschillende scholen leven. ZeeProf richt zich op iedereen die in het Zeeuwse onderwijs werkt: docenten, onderwijsondersteunende medewerkers, schoolleiders en schoolbestuurders.

HPC is één van de partners waar ZeeProf mee samenwerkt. Wij bieden voor de Zeeuwse scholen de volgende scholingen aan:

  • Ouderbetrokkenheid stimuleren en communicatie met ouders
  • Een effectief mentoruur verzorgen, zo doe je dat!
  • Verdiepende module leerlingzorg
  • Als beginnende docent steviger voor de klasHalverwege of richting eind van je docentschap steviger voor de klas
  • Verdieping voor examenvrees- en faalangsttrainers

Ben je nieuwsgierig geworden naar en wil je meer informatie over ZeeProf en hun aanbod van scholing, cursussen en trainingen klik hier 
      © 2015 HPC abonnement wijzigen