Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=1fcfdca248d311ba6d47942bf370476b

   jaargang 10, nummer 2
 
       
   
Opleidingsbudget

Iedere organisatie en school hebben een opleidingsbudget. 40% van dit opleidingsbudget wordt niet besteed en verdwijnt in diverse potjes. Dit is erg zonde van het geld. Doe jezelf en je organisatie een plezier en maak het opleidingsbudget op. Gebruik dit jaar nog het geld en geef je zelf op voor een opleiding, scholing of training. Op onze website hebben we verschillende mogelijkheden. Neem een kijkje en voor vragen mail of bel ons! 

Verdieping voor faalangst en sociale vaardigheidstrainers

Op 4 december 2017 start de drie-daagse verdieping scholing voor opgeleide sociale vaardigheids, faalangst- en examenvreestrainers. Begeleid jij al meerdere jaren verschillende groepen leerlingen die sociaal vaardiger willen worden, beter om leren gaan met hun faalangst of minder stress tijdens examens willen ervaren. En wil jij ervaringen delen met andere begeleiders en nieuwe oefeningen ontdekken die je kan gebruiken tijdens deze trainingen. Geef je dan nu op voor de verdiepings scholing. Tijdens deze scholing word je uitgedaagd om nieuwe oefeningen te gaan doen, ouders meer te betrekken bij de trainingen en krijg je nieuwe inzichten in de theorie.
De scholing is gevalideerd bij Registerleraar.nl voor 24 uur.
Voor meer informatie, data, kosten en inschrijving klik hier

Opleiding tot verliesbegeleider

Er zijn binnen een school veel leerlingen die te maken hebben met het verwerken van een verlieservaring. Dit kan gaan om de echtscheiding van hun ouders, verlies van een dierbare of afscheid moeten nemen van hun land. Soms lukt het niet om dit verlies een emotionele plek te geven en lopen de leerlingen vast in hun schoolwerk en hun emotie. Dan is het goed als zij extra begeleiding krijgen van een deskundige. Als verliesbegeleider word je opgeleid om deze leerlingen te begeleiden. Individueel of in een groep, samen met andere lotgenoten.
In deze opleiding gaan we vooral in hoe rouw en verdriet schreeuwen om verbinding tussen mensen en hoe je als school daarin een belangrijke taak hebt te vervullen. Deze opleiding start in voorjaar 2018, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Voor data, meer informatie, kosten en inschrijving klik hier

Een (collega)coach binnen de organisatie is belangrijk!

Sommige leerkrachten, docenten, ondersteund personeel lopen vast in hun werk. Dit kan te maken hebben met de werkdruk,niet weten hoe leerlingen te motiveren, leerlingen niet weten uit te dagen, geen orde kunnen houden, alles zien vanuit een rode bril of privé niet alles op orde hebben. Het is dan prettig als deze mensen/collega's in gesprek kunnen gaan met een coach die bekend is in de organisatie en de organisatie ook goed kent. De drempel om naar een psycholoog of therapeut te gaan kan net te hoog zijn. De coach binnen de organisatie kan met de desbetreffende persoon onderzoeken waar de oorzaak ligt van het niet lekker in je vel zitten en het vast lopen in het werk. Wat is er nodig om weer positieve energie te krijgen en niet in de ziektewet te belanden.

Wij bieden een opleiding tot (collega)coach aan, deze duurt 14 maanden en start 5 maart 2018. Tijdens deze opleiding krijg je een breed spectrum aan methodieken aangereikt en vertalingen uit verschillende theorieën. Hierdoor ontwikkel je als professional je eigen stijl als coach en kun je met veel handvatten en diverse coachinshandvatten aan de slag.

Interesse in deze opleiding? Klik hier
De opleiding is gevalideerd door Registerleraar.nl met 168 uur
 

Voor u gelezen/bekeken

Levensbelang
van overleven naar levensvreugde met de CREF-Methode

Iedereen heeft tegenwoordig wel ergens last van, tenminste, zo lijkt het. Steeds meer volwassenen en kinderen lopen sociaal of emotioneel vast, of hebben vage fysieke klachten. Behandelaren proberen deze problemen te vangen in diagnoses als depressie, ADHD, hechtingsstoormis of PTSS. Vaak met de boodschap: 'U moet er maar mee leren leven' of 'Medicijnen zijn de enige oplossing'.

Kan het dan echt niet anders? Baukje van Leeuwen bewijst van wel. Ze legt feilloos de oorzaak van alle 'welvaartsziekten' bloot en biedt een blijvende oplossing. Met de door haar ontwikkelde CREF-Methode is vrijwel altijd verbetering mogelijk, hoe diepgeworteld de kwaal of klacht ook is. 'Onhandelbare' fysieke of mentale klachten verdwijnen en een 'label' is niet meer aan de orde.

Dit boek:

  • geeft inzicht in factoren die je fysieke en mentale gezondheid ondermijnen;
  • legt uit hoe je brein werkt en hoe onbewuste overlevingsstrategieën ontstaan;
  • laat zien hoe de CREF-Methode stap voor stap blijvende oplossing biedt. 
Agenda trainingen open inschrijvingen 2017-2018

 

Verdieping voor faalangst- en sociale vaardigheidstrainers 4 december, 10 januari en 1 februari
Beter klassemanagement met de vijf rollen van de docent 14 december
Verdiepende module leerlingzorg start 10 januari
Een effectief mentoruur verzorgen, zo doe je dat! 22 januari
Proeverij van aspecten uit de opleiding tot coach 15 februari
Opleiding tot coach start 5 maart
Opleiding tot verliesbegeleider 8 + 9 maart & 27+ 28 maart
Opleiding tot sociale vaardigheids- en faalangsttrainer start 15 maart
Verbindend leidinggeven 19 maart en 11 april
Pesten is uit! 29 maart en 

  
      © 2015 HPC abonnement wijzigen